Grinzi portante

Lemnul imbinat inlocuieste tot mai frecvent grinzile monobloc din lemn, precum si alte materiale de constructie.

Pentru imbinarea lemnului in constructii portante, este necesar un adeziv autorizat, certificat si de o calitate superioara.

Adezivii monocomponenti 1K-PUR KLEIBERIT indeplinesc toate aceste cerinte, mai mult, fugul de adeziv deschis la culoare, precum si prelucrarea facila a acestora, sunt avantaje de neegalat, pentru fabricarea unor produse innovative.

Adezivi monocomponenti pentru constructii portante de lemn, conf DIN1052

KLEIBERIT PUR 510 – Fiberbond

Adeziv reactiv la umiditate dintr-o singură componentă pe bază de poliuretan cu stabilitate mare la temperaturi şi umiditate

Avizat conf. DIN 68141.8.95, ca şi anexă la EN 301 si EN 302.1-4 de către FMPA Otto Graf – Institut de la Universitatea din Stuttgart.

Este utilizat la productia de construcţii portante (conf.DIN 1052) inclusiv îmbinări speciale precum îmbinările în dinţi pentru mediu intern şi extern.

Calitatea încleierii corespunde grupei de solicitări D4 conf. DIN/EN 204.

Se poate aplica manual prin intermediul unei spatule sau automatizat prin intermediul unei instalatii de aplicare.

Dacă aplicarea se face automatizat, trebuie utilizat un sistem etanş, pentru a feri adezivul din instalaţie de influenţa umidităţii.

Aplicarea adezivului este suficientă pe o singură parte, având un consum specific de 200-300g/m2, in funcţie de material. Fugul încleierii este de culoare foarte deschisă.

Timp deschis: Ca. 60 min. la 200 C. Prin temperaturi ridicate ale mediului ambiant, umiditate relativa a aerului ridicată sau prin administrarea de umiditate acest timp se scurtează.