Infolierea profilelor PVC

 

 

De mai mult de 30 de ani, ferestrele de PVC se folosesc atât la interior cât şi la exterior înfoliate cu folii de înnobilare de PVC. De atunci şi până azi cerinţele calitative ale adezivilor au fost imense. Premiza unor produse finite perfecte, porneşte de la calităţile adezivului şi anume: stabilitate şi rezistenţă la umiditate, variaţii de temperatură şi îmbătrânire. De asemenea se cere şi o adeziune iniţială foarte ridicată.

Inca de la inceput, adezivii pe baza de solvent KLEIBERIT, indeplinec cu success aceste cerinte.

Alternativ însă în ultimii ani, cerinţa este de adezivi ecologici fără solvent şi anume de adezivi de topire reactivi, pe bază de poliuretan. În acest domeniu şi pentru această tehnologie adezivii KLEIBERIT au impus un standard pe piaţă.

La aceşti adezivi pe langă procesul fizic de priză, are loc şi un proces chimic de reticulare care are ca rezultat, o rezistenţă ridicată la umiditate şi o rezistenţă foarte buna la temperaturi înalte de până la +1400 C. Rezistenţa la îmbătrânire este de asemenea ridicată, comportament de adeziune bun la suprafeţele de plastic şi metal.

Sistem – Adezivi pe baza de solventi

KLEIBERIT IK 257.7

Adeziv pe bază solvent ce se utilizeza la rece după adaugare de 5% întăritor, pentru îmbrăcarea profilelor de ferestre din PVC cu folii de PVC

Are o rezistenţă iniţială foarte ridicată chiar şi în cazul profilelor dificile, si o aderenţă bună pe materialele plastice.

Prin adăugarea de întăritor KLEIBERIT HÄRTER870 se obtine o stabilitate foarte buna la căldură de până la 1200 C si o stabilitate buna la imbatranire.

Adezivul nu este influenţat de acţiunea apei şi a umidităţii.

Profilele de PVC vor fi pretratate cu PRIMER KLEIBERIT 831 – fluorescent.

Aplicarea se face prin vălţuire pe materialul de îmbrăcare a profilului (pe spatele foliei). Înainte ca materialul de îmbracare (folia) să intre în contact cu profilul, marea parte a solventului din adeziv va fi evaporată datorită canalului de uscare sau a plăcii de încalzire, la o temperatură de până la 600 C, de pe utilajul de infoliat.

Viteza de avans indicată este de până la 20 m/min.

Sistem – Adezivi de topire pe baza de poliuretan

KLEIBERIT PUR 704.5

Adeziv reactiv pe bază de poliuretan pentru infolierea: profilelor de PVC cu folii de PVC, folii cu răşini acrilice sau hărtie decorativă; a profilelor de aluminiu cu folii de PVC; si a profilelor din materiale lemnoase cu folii de hârtie cerată sau furnire.

Are o rezistenţă iniţiala foarte ridicată, combinată cu o lipiciozitate mare, stabilitate mare la caldură (funcţie de materialul de bază ) pană la +1500 C, la frig pană la -400 C, rezistenţa mărita la influenţa aburilor si la îmbătrânire.

Certificat, conf.RAL 716/1 cap.7

Adezivul KLEIBERIT PUR SK 704.5 se livrează în ambalaje închise ermetic şi sunt indicate pentru instalaţiile de topire. Aceste instalaţii trebuie să preîntâmpine patrunderea de umiditate la adeziv.
Trebuie urmărită cu stricteţe temperatura din întreaga instalaţie.

Aplicarea adezivului pe spatele foliei se poate face prin intermediul duzelor sau a unui valţ. Pentru tratarea cu primer a profilelor de PVC vă stau la dispoziţie următoarele tipuri de primer:

  • KLEIBERIT 831 – baza de rasină sintetică diluată în solvent
  • KLEIBERIT 848.1 – baza de rasină sintetică diluată în amestec de solvent
  • KLEIBERIT 840.3 – baza de polimeri – ecologic (VOC scazut)

Viteza de avans: 5 – 40 m/min. Viteza de avans este dependentă de materialele folosite şi de geometria profilului

La sfârşitul prelucrării cu KLEIBERIT PUR SK 704.5, se goleste instalaţia de adeziv, şi imediat se umple cu KLEIBERIT Reinigungsmasse 761.7, care se topeşte şi se goleşte până dispar toate urmele de adeziv

Părţile mărunte ale maşinii care sunt murdare de adeziv (duze, mici module) se pot curăţa prin fierberea cu KLEIBERIT Reiniger 826.0