Case lemn, mobilier de gradina, garduri

Lacurile ZOBEL, ofera o protecţie durabila pentru piese din lemn fără stabilitate dimensională din zone exterioare

Piesele din lemn fără stabilitate dimensională (ex. garduri, placări cu scânduri, faţade din lemn, mobilier de grădină) sunt adesea expuse unor influenţe extreme ale vremii. Pentru a mări de un număr de ori durata lor de viaţă, sistemul de acoperire Deco-tec oferă un sortiment adaptat de produse în domeniul hidratat. Astfel funcţionalitatea şi estetica pieselor din lemn pe care le deţineţi sunt protejate pe termen lung.

Materiile prime de calitate care stau la baza produselor Deco-tec au fost adaptate în mod special la cerinţele înalte pe care le au piesele din lemn fără stabilitate dimensională. Aceste materii prime conferă sistemului de acoperire în strat propietăţile decisive, ca: rezistenţă înaltă la intemperii, activitatea „respiratorie” intensă (absorbţie şi emanaţie de umiditate), şi elasticitatea ridicată, făcând faţă şi la mişcări extreme de umflare şi contracţie. Chiar dacă este frig şi umed, nu se formează fisuri în stratul acoperitor final, care nu-şi pierde aderenţa.

DECO-TEC – Sistem de finisaj pe bază apa pentru suprafete de lemn exterioare fara stabilitate dimensionala

Deco-tec 5410

Grund lazur decorativ în strat subţire, pe bază de apă, rezistent la radiaţie UV, pentru toate reperele din lemn instabile dimensional şi de exterior (ex. la case de lemn, garduri etc.)

Are o capacitate excelentă de pătrundere în porii lemnului, ofera o intensitate ridicată a culorii iar pigmenţii deosebit de transparenţi accentuează granulaţia naturală a lemnului

Aplicarea se poate face prin imersie sau cu pensula.

Consum specific: 100-120 ml/m2.

Temperatura recomandata de aplicare este de cca. 200 C si o umiditate reletiva a aerului de 50%. Timpul de uscare este de aprox. 4 ore. Dupa uscare este recomandata o slefuire fina, cu banda abraziva cu o granulatie: P180-P220

Culori disponibile: paltin, pin, stejar, stejar deschis, teak, teak auriu, castan, mahon, nuc, palisandru.

Deco-tec 5420

Lac intermediar si final, pe bază de apă, rezistent la radiaţie UV, pentru toate reperele din lemn instabile dimensional şi de exterior (ex. la case de lemn, garduri etc.)

Datorita reglajului antipicurare, tip gel uşor, se previne sedimentarea pigmenţilor de culoare şi se permite o prelucrare optimă.

Deco-tec 5420, respinge apa si ofera o intensitate ridicată a culorii, iar pigmenţii deosebit de transparenţi accentuează granulaţia naturală a lemnului.

Aplicarea se face prin pensulare.

Consum specific: cca. 80-100 ml/m2/strat.

Temperatura recomandata de aplicare este de cca. 200 C si o umiditate reletiva a aerului de 50%. Timpul de uscare este de aprox. 4 ore.

Culori disponibile: paltin, pin, stejar, stejar deschis, teak, teak auriu, castan, mahon, nuc, palisandru.