Fabricarea panourilor sandwich

Elementele de sandwich sunt compuse dintr-o constructie multistrat. Functie de domeniul de utilizare, se imbina diferite materiale de miez cu diferite materiale de suprafata, astfel se obtine o rezistenta mare si o stabilitate deosebita. Aceste calitati, precum si greutatea mica sunt premize esentiale, pentru folosirea elementelor sandwich in industria mobilei, in industria constructiilor de automobile si a navelor, precum si in transporturi sau in diverse constructii.

Folosirea sistemelor inovatoare de adezivi KLEIBERIT, duc la creerea unor panouri de tip sandwich cu rezistente ridicate, flexibile nu dure, dar si cu o durata mare de functionalitate.

Adezivi pe baza de poliuretan in stare lichida

KLEIBERIT PUR 502.5

Adeziv reactiv la umiditate monocomponent pe bază de poliuretan, utilizat la confecţionarea elementelor de tip sandwich, de exemplu din polistiren extrudat şi placi de acoperire din PVC.

Rostul lipiturii este foarte elastic si deschis la culoare.

Aplicarea adezivului se poate face prin valţuire iar timpul deschis al acestuia este de aprox. 2 ore.

Sub influenţa umidităţii (din aer, din material sau din ceaţa de apă) adezivul se întăreşte formând o peliculă uşor elestică, transparentă şi foarte deschisă la culoare. Dacă umiditatea mediului ambiant sau umiditatea materialului este scăzută se recomandă umidificarea încleierii.

In cazul încleierii unor elemente grele este suficientă presarea prin stivuire/greutatea proprie a elementelor.

La încleierea elementelor uşoare o presare în presă este necesară. Dacă nu există o forţă de presare adezivul are tendinţă de spumare.

Adezivi de topire pe baza de poliuretan

KLEIBERIT PUR 706.6

Adeziv reactiv de topire pe bază de poliuretan utilizat la confecţionarea elementelor de tip sandwich.

Are o adeziune bună pe suporţi diferiţi, ca de expl. stiropor, lemn, ghips, textile, produse pe bază de lemn, PVC, aluminiu, tablă (în funcţie de material poate fi necesară o pretratare a acestuia).

Datorită timpului deschis lung se pretează şi la îmbinări de suprafeţe mari. După reticulare, adezivul are o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate sau scazute si la umiditate (la apa).

Avantaje:

  • Timp deschis lung
  • Întărire rapidă